Haberler

Ebru Turhan ve Wulf Reiners’in AB-Türkiye İlişkileri Derleme Kitabı Palgrave Macmillan Tarafından Yayınlandı

03.11.2021

Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr Ebru Turhan ve Alman Kalkınma Enstitüsü (DIE) Kıdemli Araştırmacısı Dr Wulf Reiners tarafından derlenen „EU-Turkey Relations: Theories, Institutions, and Policies“ başlıklı derleme kitap, Palgrave Macmillan yayınevi tarafından açık erişimle yayımlandı. Türkiye ve AB’den alanın önde gelen akademisyenlerini bir araya getiren kitap, AB-Türkiye ilişkilerinin güncel dinamiklerini üç perspektiften inceliyor: 1) Teoriler ve Kavramlar, (2) Kurumlar ve (3) Politikalar. Kitabın sonuç bölümünde ise Reiners ve Turhan, AB-Türkiye ilişkilerindeki işbirliği eğilimlerinin (yeniden) canlandırılabileceği koşulları sistematik bir şekilde inceliyor.

Açık erişim kitaba aşağıdaki linkten ulaşılıp kitap indirilebilir:

Graphical user interface, website