Uluslararası Ödül "VIADUCT Teaching Award" Dr. Öğr. Üyesi Ebru Turhan'a Verildi

03.02.2021

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Ebru Turhan, 2016-2019 yılları arasında akademik yürütücüsü olduğu INSITER-Inside the Turkey-EU Relations Jean Monnet Modülü ve AB-Türkiye ilişkileri/AB entegrasyonu konularında gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, 2020 VIADUCT Teaching Award’a layık görüldü. İlgili uluslararası ödül, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Avrupa’dan önde gelen 40 üniversitenin içinde bulunduğu VIADUCT- “Enhancing Visibility of Academic Dialogue on EU-Turkey CooperationJean Monnet Network’ün yürütme kurulu tarafından verildi.

23 Ekim 2020’de gerçekleştirilen VIADUCT Ödül Töreni’nde açılış konuşması gerçekleştiren Dr. Julie Smith (Cambridge Üniversitesi), Dr. Ebru Turhan’ın Jean Monnet Modülü’nün AB ve Türkiye ilişkileri konusunda araştırma ve öğretime büyük katkıda bulunmasının yanı sıra, modülün aynı zamanda genç ve tecrübeli akademisyenler arasında bir köprü görevi gördüğünü de vurguladı. Ödül töreni sırasında, Jean Monnet Modülü INSITER’ın (www.insiter.tau.edu.tr) Türk-Alman Üniversitesi’nin ilk Jean Monnet Modülü olma özelliği de vurgulandı.